ONTWIKKELINGEN

Ontwikkelingen staan bij ons niet stil. We willen steeds verder! Enige tijd geleden hebben we een nieuw 3D tekenprogramma aangeschaft. Nu deze stap gezet is, willen we ons verder oriënteren op automatisering.
De ontwikkelingen bij Warnier Metaal zullen in het teken hiervan staan.

automatiseren

Het automatiseren van kleine series is een uitdaging op zich. Daarnaast willen we onze flexibiliteit – één van onze sterke punten- behouden. We willen deze twee begrippen in de praktijk samenbrengen door slimme ideeën en techniek te combineren.

Een groot deel van ons machinepark is de afgelopen vijf jaar vernieuwd, zowel op conventioneel als CNC-gebied. Daarnaast verloopt onze productie op draaigebied inmiddels deels geautomatiseerd. Bekijk voor meer detail informatie onze machinelijst.

Efficiënter, goedkoper, complexer

De komende jaren zullen in het teken staan van verdere automatisering op freesgebied en automatisering, deels middels robotisering. We hebben in 2009 -ondanks het economisch klimaat- een 5-assig bewerkingscentrum van Mazak aangeschaft (Variaxis 500). Hiermee kunnen we werkstukken in minder opspanningen – dus efficiënter en goedkoper- maken. Ook complexere werkstukken kunnen hiermee maatvast geproduceerd worden. Daarnaast is deze Variaxis 500 zeer geschikt voor automatische belading. Sinds een aantal jaar werkt deze machine samen met een robot om zo zelfstandig te kunnen draaien. Dit is dan ook de richting die we qua frezen verder willen ontwikkelen.

Snelle levertijden

De aanschaf van een netwerkversie van een compleet nieuw 3D tekenprogramma liep samen op met de installatie van pc’s naast de machines. Dit is dan ook de nieuwe standaard om efficient te kunnen werken, en wordt steeds verder uitgebreid. Op deze manier kan er snel en eenvoudig geprogrammeerd worden naast de machine. Dat werkt snel en plezierig. Belangrijk om snelle levertijden te kunnen realiseren. Zo kunnen we nog beter op uw wensen reageren.

 
 
 
 
Fahrenheitweg 6
Telefoon: 0515-53 25 25
8503 AE Joure
Fax: 0515-53 18 78
info@warniermetaal.nl
K.v.K. 51081725