04/08 PERSBERICHT – Warnier Precisiemetaal, innovatieve oplossingen in metaal

Warnier Precisiemetaal in IJlst is een klein modern bedrijf met een gedreven team van vakmensen met liefde voor de metaal en het verspaningsvak. In 2006 nam Hilbrand Pierik het bedrijf over van de familie Warnier. Het bedrijf telt ca. tien medewerkers en maakte de afgelopen jaren een zeer gezonde groei door. Klantgerichtheid, flexibiliteit en een uitstekende kwaliteit zijn de peilers waarop het bedrijf is gebouwd. Opdrachtgevers kunnen bij Warnier Precisiemetaal terecht voor tot op de micron nauwkeurig draai- en freeswerk in vrijwel alle soorten metalen zoals RVS, aluminium, brons, titaan en messing, maar ook in kunststof.

“Meedenken met onze klanten over inventieve, efficiënte oplossingen voor een specifiek vraagstuk, daar ligt onze kracht”, legt Hilbrand Pierik uit. Dit gebeurt op iedere plek in de organisatie. “Bovendien hebben wij naast draaien en frezen ook verstand van oppervlaktebehandelingen zoals verzinken, (hard)anodiseren en bijv. harden en slijpen. Op deze manier kunnen wij opdrachtgevers een totaalpakket bieden. Klanten vinden bij ons alle expertise onder één dak, wat hen niet alleen tijd scheelt, het werkt ook kostenbesparend.” Het maatwerk van Warnier Precisiemetaal kent vele toepassingen. Zo maakt Warnier maatwerk onderdelen voor de zuivelindustrie, de luchtvaart, de chemische industrie, de openbaarvervoersector, de jacht- en machinebouw. Ook engineersbureau’s behoren tot de klanten.

Ontwikkelingen
“Een groot deel van ons machinepark is in de afgelopen jaren uitgebreid, gemoderniseerd en deels geautomatiseerd,” vervolgt Pierik. “In werkwijze, personeelsbeleid en techniek worden continue innovaties toegepast. Om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, zullen we de komende jaren ook gaan investeren in het automatiseren van kleinere series maatwerk. Wij willen zowel op het gebied van uitvoering als advisering en dienstverlening maatwerk leveren”, aldus Pierik.

(Bron: Zakenspiegel)

 
 
 
 
Fahrenheitweg 6
Telefoon: 0515-53 25 25
8503 AE Joure
Fax: 0515-53 18 78
info@warniermetaal.nl
K.v.K. 51081725